Botifakids


Botifakids

La BotifaKids és una cursa que va néixer el 2018 en el marc de la Festa Major de La Llacuna amb la idea d’apropar l’esport de muntanya als més petits i transmetre’ls la passió pel nostre entorn. Les dues edicions celebrades (2018 i 2019) i que consistien en dos recorreguts (1,5 i 2,5 km aproximadament) van ser un gran èxit, comptant amb més de 100 participants entre infants i adults.

Per l’edició del 2022, amb el canvi de paradigma de la Botifarunner, ens va semblar bona idea integrar aquesta cursa familiar a les dues curses d’adults. Des d’aleshores, la BotifaKids se celebra el mateix cap de setmana de la Botifarunner i consisteix en un recorregut d’uns 3 km amb sortida des de la Plaça Major i que recorre els voltants del poble. No hi falta pas res, com a les altres dues curses hi haurà dorsals per tots els corredors i una xocolatada a l’arribada.

La idea de tot plegat és que la Botifarunner sigui un esdeveniment ampli, i que tothom, des dels més petits als més grans en puguin gaudir.

La cursa està pensada perquè la facin els menors acompanyats d’un adult. Els menors podran córrer sols sota la responsabilitat dels seus pares o tutors legals tot i que des de l’organització recomanem que, especialment els menors de 10 anys, vagin acompanyats d’un adult.

Aquí trobareu el REGLAMENT específic de la BOTIFAKIDS (darrera actualització 28/12/2023).

PREGUNTES FREQÜENTS:

 • És obligatori que un adult corri amb els nens? 

No, no és obligatori, però sí que molt recomanable. Sobretot per els més petits que es poden cansar i quedar sols al mig del bosc. Descarrega aquí l’autorització.

 • A partir de quina edat poden córrer la Botifakids? 

No hi ha edat mínima. 

 • Estarà el circuit vigilat en tot moment? 

No. Tot i que hi haurà voluntaris vetllant per el bon funcionament i la seguretat, és impossible cobrir tot el recorregut. Per aquest motiu, recomanem que un adult acompanyi el/la menor. 

 • Quin és el grau de dificultat del recorregut?

Son uns 3 km per dins del bosc. No hi ha trams perillosos, però per un/a menor no acostumat, pot ser força exigent i llarg. Per això recomanem que vagin acompanyats, si no tenen experiència en activitats així. 

 • Cal inscripció?I l’acompanyant?

Si, tothom que participa necessita estar inscrit per tal de comptar amb l’assegurança corresponent i per facilitar les tasques a l’organització. 

 • Quants quilòmetres i quants metres de desnivell té?

3 km aproximadament (desnivell pendent d’actualitzar).

 • A quins espais del recorregut els puc anar a veure?

Pendent actulitzar 

 • Puc córrer/caminar la cursa o portejant un nadó amb motxilla?

La cursa està pensada per fer-la corrent, però sí, amb els més petits si cal es pot fer caminant. Volem una Botifakids familiar! 

 • Hi ha temps límit per realitzar-la?

No hi ha un temps límit per la botifakids perquè considerem que hi ha temps de sobres per fer-la.

 • Es pot fer la cursa empenyent un cotxet?

No. Hi ha trams on és impossible.

 • Ens cal un frontal, ja que serà una tarda de febrer?

No es obligatori perquè hi haurà llum, però si veieu que trigareu una mica, pot ser divertit dur-lo i fer-lo servir. 

 • Per què he de dur un got o tassa?

L’organització considera important reduir residus, per tant si cadascú porta el seu got/tassa evitem gots d’un sol ús i és un benefici pel medi ambient i per a tots nosaltres.

INSCRIPCIONS BOTIFAKIDS –  4€  (Els adults acompanyants que vulguin córrer també s’han d’inscriure, ja que inclou l’assegurança): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScMOu5siJCLgdBz_hknCDm_R_exZSQdb29sVif4nGB2h5Omvg/viewform