Botifakids


Botifakids

La BotifaKids és una cursa que va néixer el 2018 en el marc de la Festa Major de La Llacuna amb la idea d’apropar l’esport de muntanya als més petits i transmetre’ls la passió pel nostre entorn. Les dues edicions celebrades (2018 i 2019) i que consistien en dos recorreguts (1,5 i 2,5 km aproximadament) van ser un gran èxit, comptant amb més de 100 participants entre infants i adults.

Enguany, amb el canvi de paradigma de la Botifarunner, ens ha semblat bona idea integrar aquesta cursa familiar a les dues curses d’adults. Aquesta nova edició de la BotifaKids consistirà en un recorregut d’uns 2.5 km amb sortida des de la Plaça Major i que recorrerà els voltants del poble. No hi faltarà pas res, com a les altres dues curses hi haurà dorsals per tots els corredors, cronometratge i un bon entrepà de botifarra a l’arribada.

La idea de tot plegat és que la Botifarunner sigui un esdeveniment ampli, i que tothom, des dels més petits als més grans en puguin gaudir.

La cursa està pensada perquè la facin els menors acompanyats d’un adult. Els menors podran córrer sols sota la responsabilitat dels seus pares o tutors legals tot i que des de l’organització recomanem que, especialment els menors de 10 anys, vagin acompanyats d’un adult.

PREGUNTES FREQÜENTS:

 • És obligatori que un adult corri amb els nens? 

No, no és obligatori, però sí que molt recomanable. Sobretot per els més petits que es poden cansar i quedar sols al mig del bosc. 

 • A partir de quina edat poden córrer la Botifakids? 

No hi ha edat mínima. 

 • Estarà el circuit vigilat en tot moment? 

No. Tot i que hi haurà voluntaris vetllant per el bon funcionament i la seguretat, és impossible cobrir tot el recorregut. Per aquest motiu, recomanem que un adult acompanyi el/la menor. 

 • Quin és el grau de dificultat del recorregut?

Son 2’5 km per dins del bosc. No hi ha trams perillosos, però per un/a menor no acostumat, pot ser força exigent i llarg. Per això recomanem que vagin acompanyats, si no tenen experiència en activitats així. 

 • Cal inscripció?I l’acompanyant?

Si, tothom que participa necessita està inscrit per tal de comptar amb l’assegurança corresponent. 

 • Quants quilòmetres i quants metres de desnivell té?

2,5 km(desnivell pendent d’actualitzar).

 • A quins espais del recorregut els puc anar a veure?

Dos punts ideals per veure passar les tres distàncies són a sobre el camp de futbol, i a la Font Cuitora. 

 • Puc córrer/caminar la cursa portejant un nadó amb motxilla?

La Cursa està pensada per fer-la corrent, però sí. Volem una botifakids familiar! 

 • Hi ha temps límit per realitzar-la?

No hi ha un temps límit per la botifakids perquè considerem que hi ha temps de sobres per fer-la. A l’hora de dinar, heu de ser a lloc!! 

 • Es pot fer la cursa empenyent un cotxet?

No. Hi ha trams on és impossible.

 • Puc fer una de les curses clàssiques, i després fer d’acompanyant de la botifakids? 

No, no és viable. La botifakids surt una mica més tard, però totes les proves es desenvolupen en el mateix moment.